Posted By: DeCourcy (modra JE dobra) on 'CZaddresses'
Title:     Re: A to jee ta kraasnaa zeeme, zeme Ceeskaa...
Date:      Wed Sep 17 12:39:04 2003

> > > 
> > >  sorry, ale co rikala segra, tak v USA neni zadne "americke" stravovani
> > ...
> > > 
> > >  ..je tam cinska, recka, italska, i ceska, polska, ..... kuchyne
> > > 
> > >  
> > 
> > No ja bych to rozdeil na domaci a restauracni jidlo. Doma urcite je
> > "americke" 
> > stravovani, spousta tradicnich jidel a receptu, ale fakt je ten, ze v 
> > restauracich je to vyber ze vsech svetovych kuchyn. Spousta americanu o 
> > weekendu proste nevari a zajdou si do restaurace, tak asi potrebuji zmenu
> a 
> > chteji poznat neco novyho :-)
> 
> No, taky si prisadim :-)
> S pomerne dost americanama jsem bydlel, o jejich stravovacich navycich nemam
> nejmensi idealy. 
> 

Otazka je s kym jsi bydlel. Bydlel jsem dlouhou dobu s mladejma lidma a vecere 
byla stylem tunak + majoneza (=tuna sandwich) anebo rajsky protlak + voda (= 
tomato soup).

Stejne tak jsem obcas pobyval na navesteve u ruznych starsich znamych a 
dostalo se mi maximalniho kulinarskeho poteseni a ruznych dobrych jidel. 

> K tomu vareni - americani nejen o "weekendu", ale vseobecne, temer nevari.  
> Drtiva vetsina z nich to neumi. Kdyz jsem pekl kure, byl jsem za boha. 

Nevim , kde beres jistotu ze drtiva vetsina to neumi. Jestli zase neporovnavas 
neporovnatelne. Pokud si odpustis mlady lidi (ktery u nas ani v US casto moc 
varit neumi) - kucharina pokud se ji nevenujes profesionalne je vec, kterou se 
ucis s zivotem a trva to dlouho let. Nepocitam li dal chlapy, kteri se 
vetsinou venuji sve profesi a moc se vareni nevenuji (ti cesti navic na to 
nemaji cas, protoze vecery prohnijou v hospode), tak mi zustanou zeny ve 
strednim veku - ty vari nejcasteji. A nevisml jsem si, ze by nektera v Americe 
neumela varit, o vetsine uz ani nemluve. 

> Klasicke americke nerestauracni jidlo (alespon podle mych zkusenosti, bude 
> samozrejme existovat spousta vyjimek) je ten jejich bily sladky chleba
> hozeny 
> do mikrovlnky s platkem skoro-umelohmotneho syra. Taky napr. umyvani nadobi 

Jo, artificial cheese k nam jeste nedorazil. Americani maji volbu - bud usetri 
a koupi si atificial nebo si priplati a bude to real.
U nas by ten artificial byl urcite asi 10x drazsi nez real a kupovali by si to 
jen bohaci ze zvedavosti :-) 

Vzpominam si, kdyz k nam dorazily mikrovlnky. Byly cca 3x drazsi nez v US :-)

> A nakonec jeste poznamka k americke kuchyni - uprimne receno pochybuji, ze 
> neco takoveho existuje. I ten hamburger se jmenuje podle Nemcu :-). Nastesti
> 

Americka kuchyne ma spoustu unikatnich a tradicnich receptu. Mozna je neznas. 
A mozna ti ceska kuchyne pripada mnohem bohatsi, protoze v kazde restauraci ti 
nabidnou steak, vynasob to trema (kureci, veprovy, hovezi), vynasob to ctyrma 
(s ryzi, s hrankolkama, s kroketama, s americkejma bramborama) a v asijskem 
bistru jeste dalsima trema (chcete horcici, kecup nebo tatarku?) a mas hned 36 
tradicnich ceskych jidel. 
> 
>                                           DrS

    I'vE NeveR BeeN So
   CoLoRFullY-See-ThrouGh-HeAd BefoRe
  I'vE NeveR BeeN So
 WondeRFullY-mE-YoU-WanT-SomE-MorE            D e  C o u r c y


Search the boards