Posted By: Suzanne (ThisUsedToBeMyPlayground) on 'CZkids' Title: Re: rohliky: historicky pohled :)y Date: Thu Jul 20 11:13:30 2006 Mno. Takze jsem vytahla z mrazaku TMAVY celozrnny chleb, a zde je slozeni: Zitna mouka celozrnna (46 %), voda, zitna mouka, len, rostlinny olej, sul, bramborova mouka, kmin, konzezervant: E200. Tenhle chleb (Celozrnny chleb krajeny pochoutkovy, 250 g, vyrobce: Penam) patri mezi ty vyrazne levnejsi (cca 12 Kc / baleni), ktere v obchodech najdes. Nerikam, ze neexistuji vyrobci, kteri se chteji svezt na vlne popularity a barvi "nazdravo" pecivo z bile mouky. Ale cekala bych to spis u levnejsich vyrobku typu vyse zminovaneho chleba, kde - jak demonstrovano vyse - zadne barvivo neni. P.S. Vyradit z jidelnicku bilou mouku, bily cukr a kravske mleko je to prvni, co ti doporuci slusny "alternativni" doktor, kdyz k nemu dorazis s alergii. S. > > Jinak nechci ti brat pripadne iluze, ale tmave pecivo je hodne casto tmave > > jen diky barvivum, neni to jeho prirozena barva... :-( > > Jses si jistej? > Ja myslel ze je to kvuli jiny mouce. > Doufam, ze cerveny vino taky neni obarveny... > Ticcino > > > Libb