Posted By: Suzanne (ThisUsedToBeMyPlayground) on 'CZkids'
Title:     Re: rohliky: historicky pohled :)y
Date:      Thu Jul 20 11:13:30 2006

Mno. Takze jsem vytahla z mrazaku TMAVY celozrnny chleb, a zde je slozeni:

Zitna mouka celozrnna (46 %), voda, zitna mouka, len, rostlinny olej, sul,
bramborova mouka, kmin, konzezervant: E200.

Tenhle chleb (Celozrnny chleb krajeny pochoutkovy, 250 g, vyrobce: Penam)
patri mezi ty vyrazne levnejsi (cca 12 Kc / baleni), ktere v obchodech
najdes. Nerikam, ze neexistuji vyrobci, kteri se chteji svezt na vlne
popularity a barvi "nazdravo" pecivo z bile mouky. Ale cekala bych to spis u
levnejsich vyrobku typu vyse zminovaneho chleba, kde - jak demonstrovano vyse
- zadne barvivo neni.

P.S. Vyradit z jidelnicku bilou mouku, bily cukr a kravske mleko je to prvni, 
co ti doporuci slusny "alternativni" doktor, kdyz k nemu dorazis s alergii.  

S. 

> > Jinak nechci ti brat pripadne iluze, ale tmave pecivo je hodne casto tmave
> > jen  diky barvivum, neni to jeho prirozena barva... :-( 
> 
> Jses si jistej?
> Ja myslel ze je to kvuli jiny mouce.
> Doufam, ze cerveny vino taky neni obarveny...
> Ticcino
> 
> >                                                                       Libb

Search the boards