Posted By: Kwart (Never say never to me.) on 'CZkids'
Title:     Re: rohliky: historicky pohled :)y
Date:      Thu Jul 20 11:37:00 2006

> > Jinak nechci ti brat pripadne iluze, ale tmave pecivo je hodne casto tmave
> > jen  diky barvivum, neni to jeho prirozena barva... :-( 
> 
> Jses si jistej?

Tmave pecivo byva z prazene bile (psenicne nebo zitne) mouky. Takze tam 
nemusi byt sice umele barvivo, ale dehet (ktery je karcinogenni).
Abys mel zdrave pecivo, tak musis koukat po celozrnne nebo grahamove mouce (a 
i tak muze byt prazena). Nebarvenej by mel byt napr "moskevsky chleba". 

> Ja myslel ze je to kvuli jiny mouce.
> Doufam, ze cerveny vino taky neni obarveny...

Obcas je.

> Ticcino

-- kwart
a vubec, zadnej chleba! zeleninu na vas, holoto :)

Search the boards