Posted By: termit (termit) on 'CZmsdos' Title: Re: COMBI 1.18 Date: Wed Jan 3 13:26:28 1996 > > taxem si stah tu novou verzi... vypada lip, ale pada mi... eh, co - vratil > > sem se ku starej (verzi). Stalo se mi napr. ze mi vyprazdnila cache do > > souboru :( > To ja tu pred nedavnem vychvaloval COMBI 1.13. Je to fakt dobry. Byl sem > spokojenej. Mel sem to na svy 286 s 1MB RAM a jevilo se to jako jediny > reseni > pametove nouze. Nemel sem problemy. Pak sem upgradenul na 486 se 4MB a > chrochtal sem si blahem. To byla doba, kdy sem psal svuj post. Jenze k > vanocum sem si koupil darek: 2x8MB a COMBI u me (prozatim) zkoncil. Ocividne > > ho totalne zmatlo, ze JA mam tolik pameti. Jako velikost bloku hlasil: @B > (slovy "zavinac bajtuuu"), jakakoliv modifikace CONFIG.SYSu zkoncila tim, ze > > po nabootovani tam bylo to, co pred tim a (je to zvlastni) podelaly se mi > fsechny konfiguracni fajly her, ktery sem hral. > Nainstaloval sem SMARTDRIVE a je to cache na #$%@$. Az na cacheovani > disketovek se mi to jevi jako zoufalej pokus predstirani cinnosti. > Pokusim se to nejak nastavit a vratit se ke starymu dobrymu COMBI. :-( > Roumen > > For more information about me use:http://cs.felk.cvut.cz/~xmudra/ Dostavas k vanocum docela zajimavy darky :)... on ten combi 1.18 neumi obslouzit vic jak 14MB (tak je alespon v manualu) tak zkus zmensit maximalni velikost ramdisku a maximalni velikost cache. Jinak ta nova combi se mi zda o trosicku pomalejsi nez Smartdrive, ale smartdrive zase neumi tolik veci a navic permanentne zabira pamet pro cache, coz zase vadi windowsum (mam jenom 4MB)... Vcera jsme s kamosem vyzkouseli na jeho DX4 120 se 4MB programek kterej jsem stahnul ze SACu... jmenuje se SoftRAM a je super - neco jako silne komercni Magnaram - zdvojuje pamet pro windowsy (interaktivne pakuje logickou pamet) a z tech 4MB efektivne (tim myslim opravdu pouzitelne) udela 7.5 MB a slape to dost dobre, treba obrazek zpracovavanej ve Photo paintu bylo mozne zpracovavat v cele velikosti (300kB Jpeg) a disk to skoro nehrablo, predtim ten obrazek nesel ani natahnout... Ten SoftRAM ma strasne jednoduchou instalaci a efektni ovladani (cool vypadajici meraky komprese pameti - vypadaji jako tlakomery na ponorce :))...Vrele doporucuju (je to rozhodne levnejsi nez ten peknej darecek 2x8MB :))) a pokud clovek nepari zrovna Hexen nebo naky sileny gamesy tak ani vic jak ty 4MB nepotrebuje.. termit....