Posted By: HAD (... asi nekoho uskrti :-)) on 'CZmsdos' Title: Re: RAR (re: pakovace) Date: Mon May 6 19:08:24 1996 > > Dost se tu chvali RAR. Ja prohlasuji, ze je to vlezly program. Zcela > neschopny. A proc? Mozna to bude tim, ze jsem byl odkojen starym dobrym DOS > (nebo CP/M?) a jsem zvykly si pamatovat spousty prepinacu. V tom je ARJ > zcela > genialni. Cim vice parametru, tim lepe. Radeji si pamatuji prepinace, nez > bych musel pouzit tak stupidni TUI (text users' interface). Takze pokud chce > nekdo u mne uspet z RARem, ma smulu. Nastesti je vetsina lidi rozumnych a > pouzivaji slusne pakovace (arj, zip, uc, (ain)). > > vecne nespokojeny rk > > Byvaly doby, kdy jsem signaturu jeste nemel... > Dyk RAR ma take nake prepinace :-) Pro ty, kteri jsou pohodlnejsi, tak si pusti "TUI":-) a ostatni (machri) s nim pracuji pomoci prikazove radky. A ted neco obecne: Prvni pakovac, ktery jsem videl byl ZIP, zpocatku jsem byl vyjeveny z toho, ze neco muze pakovat soubory (to bylo pred 6 lety). Asi po pul roce nasledovalo obdobi, kdy se objevila spousta pakovacu: LZH, Lh, LHarc, ARJ a kazdou chvili bylo neco zpakovano necim jinym. Ovsem toto obdoby trvalo asi mesic, a zacal se pouzivat ARJ. S ARJ jsem vydrzel 4 roky, nez jsem nastoupil do Plzne na skolu, kde jsem uvidel RAR. Od prvniho pohledu jse mi libil: integrovane prostredi nebo prikazovy radek jako u ARJ. Co me vsak nenadchlo byly zminovane Solid soubory. Bylo to proto, ze kdyz jsem si neco privezl domu a chtel rozbalit jen neco, tak rozbaloval cely archiv (ale soubory nezapisoval na disk) a pokud se se souborem neco stalo, pak od mista chyby do konce byl nepouzitelny ! Nyni jsem mi libi RAR 2.0 kde je recovery information ( nebo co to je ). A jeste k tem Solid souborum: pakoval jem nekolik Gifu (prvni ho to moc nezpakovalo, ale ten druhy mel puvodne 65K a v archivu pouhe 45 byte !!! Osobne jsem pro RAR, ktery je uzitecny zvlate v pripade, kdy chci uchovat pouze urcite soubory a nejakeho adresare. HAD. ///~~~ <--- Pred pouzitim radne protrepat !!! ( ~.~ ) /--------------------------------- - / | ############ HAD ############ | > < | Tomas PUCHTA, FAV 2, ZCU, Plzen | | | | e-mail: Puchta4@Hermes.Zcu.Cz | ---------------------------------/