Posted By: RoboShim () on 'CZmsdos' Title: Re: format a: Date: Tue Apr 1 17:13:05 1997 > sem se chtel zeptat v cem formatujete diskety ? > dos ? *** Jasne, obvykle format a: /q /u, kdyz mam novy nebo formatuju poprvy, tak format a: a kdyz mam nejaky divny, tak format a: /u /c (prepinace si zjisti format /?) > win ? *** Jezis, to snad ne .... i kdyz je fakt, ze undelete pod win311 umi undeletnout i adresare, ale unerase (nu) to umi taky ... > m602 ? *** Hmmm, no nevim ... neriskoval bych to ... > nu ? *** No, to jsem jeste nezkousel ... > ja sem ted chtel neco kopirovat na disketu a vc mi zarval retry / abort, > error > reading disk a: tak sem to zformatoval v m602 a najednou tam bylo 1.457 mb > free , proste none error , pred tim tam bylo 1.450 mb only free *** Hmmm, a byla tam nejaka chyba pri ukladani dat na tu disketu?? Jestli ne, tak priste zkus tu disketu nejdriv naformatovat primo z dosu a kdyz i pak tam budou chyby, tak to zkus m602 a kdyz tam pak chyby nebudou, tak je m602 lepsi. Stalo se mi jednou, ze jsem si koupil balicek noname disket a byly tam dost pravidelne chyby (na vsech disketach z toho balicku). Tak jsem je vsechny zformatoval na svym kompu a pak byly OK. Takze mozna jde jenom o to, naformatovat CIMKOLIV diskety ve vlastni mechanice. Cau. RoboShim. P.S.: Jestli nekomu vadi, ze to je na boardu, tak at se ozve. Mailem prosim.