Posted By: KrupickaM (Kazdy den jine) on 'CZyummies'
Title:     Re: Vitaminy
Date:      Tue May  4 18:06:19 1999

> Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v
> 1 g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna 
> jsou pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co 
> mleti, neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi?

Susena paprika se neda brat jako zdroj vitaminu. Susi pri velice vycokych 
teplotach. 

> co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze 
> "veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany". 

Tak za prve - hrnec bude asi kovovy.
A za druhe - vitaminy se nevyluhuji do vody, ale zustanou v potrave - to jo, 
ale ty, co se rozkladaji teplem se proste rozlozi. To bys ty brambory musel 
varit za studena - nevidim reseni. Akorat se ti nevyplavi ty ostatni ven, 
zvlaste ty rozpustne ve vode. 

> > Martin
>                                                Vosoba

Martin
    ==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-==

Search the boards