Posted By: KrupickaM (Kazdy den jine) on 'CZyummies' Title: Re: Vitaminy Date: Tue May 4 18:06:19 1999 > Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v > 1 g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna > jsou pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co > mleti, neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi? Susena paprika se neda brat jako zdroj vitaminu. Susi pri velice vycokych teplotach. > co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze > "veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany". Tak za prve - hrnec bude asi kovovy. A za druhe - vitaminy se nevyluhuji do vody, ale zustanou v potrave - to jo, ale ty, co se rozkladaji teplem se proste rozlozi. To bys ty brambory musel varit za studena - nevidim reseni. Akorat se ti nevyplavi ty ostatni ven, zvlaste ty rozpustne ve vode. > > Martin > Vosoba Martin ==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-==