Posted By: Suzanne (reka dava, reka bere...) on 'CZyummies'
Title:     Lasagne
Date:      Wed Apr 25 14:07:14 2001


Misto besamelu je mozne dat tvaroh smichany se syrovym vejcem, trochou soli a 
petrzele. Jinak nudle na lasagne, ktere se prodavaji v CR, jsou bez 
spenatoveho protlaku. Davaji se do pekace "as is", tj. bez vareni.
 

> Lasagne se delaji tak, ze koupis v obchode lasagne (takove placky z
> nudloveho 
> testa, siroke, dlouhe, proste placky) a podle navodu na zadni strane udelas.
> Tj.: udelas si nejakou syrovou omacku (besamel se syrem), nejakou masovou 
> omacku (mlete maso nejak ochucene s protlakem), vymazes si misu na peceni, 
> pripadne primo lasagnovy truhlik maslem, nalijes tam trosku masove, das 
> lasagni (syrovou, tvrdou), das syrove, nudli, masove, nudli... atd, az to
> mas 
> plne, zakoncis to syrovou vrstvou a soupnes do trouby upect, dokud to neni 
> (na povrchu zlatove). 


                                                  - no risk, no fun -
                                                                SuE

Search the boards