Posted By: Bochi (Bochi) on 'CZyummies' Title: Re: Syrove fondue Date: Tue Jul 9 21:49:19 2002 > > Konzumace - na vidlicky se napichuji kostky chleba (mozno nasucho > osmahnout(toast)), maceji se v syru a pozivaji. Pripadne mozno jeste > dochucovat lehkym ot~apnutim v drcenem koreni na zvlastnim malem talirku :) A ja jen dodavam, pro ty, co to nevi, ze na fondue jsou specialni, takove velmi uzke a zpravidla pouze dvoubodcove, pomerne ostre vidlicky. Po pravde receno, s klasickou vidlickou si to moc nedovedu predstavit. Krome toho nedoporucuji jinou nadobu nez tu specialne urcenou pro fondue (vetsinou tlustostenna keramicka nebo litinova) a v kazdem pripade specialni ohrivatko, jinak to uplne ztrati sve kouzlo (behat kazde 3 minuty ke sporaku by se mi nechtelo). Konzumace by mela byt pomala, u tohoto jidla lze v pohode klabosit, beze strachu, ze vam vychladne :-). Uz ze sve povahy jde napul o gurmanskou a napul o spolecenskou zalezitost. Zapijet syrove fondue je nejlepe bilym vinem, s uspechem lze pouzit "zbytky" z jeho pripravy. A samozrejme - jak uz tu nekdo podotkl - fantasii se meze nekladou. Masove, rybi, ovocne a jine fondue nevyjimaje. Preji uspesne experimentovani. Bochi