Posted By: Bochi (Bochi) on 'CZyummies' Title: Re: Syrove fondue Date: Mon Jul 15 14:10:03 2002 > Jeste k Bochiho poznamce o vidlickach - u syroveho bez problemu pouzivam > vidlicky standardni priborove, sice to chce pri napichovani peciva dopomoc > druhe ruky, ale jinak v pohode, jde akorat o naneseni vrstvy syra. V zasade ano. Ackoliv... mozna jsem zbytecny fajnsmekr a konzervativec, ale melo by to mit i urcitou kulturu a v tomto pripade jde o tradicni specialni pokrm, k nemuz byla 'vyvinuta' specialni 'udelatka'. To plati i k te panvi a elektickym plotynkam, na kterych 'fonduje' Martin. Ostatne jak sam uvadis, zadny esteticky zazitek... :-) > U masoveho jsem s uspechem pouzil hrocenou spejli, dokocne mam pocit, ze je > to lepsi nez ta fondue vidlicka, protoze jednak se to lip napichuje, druhak > to vubec nepada, protoze to maso se tak nejak k tomu drevu pri smazeni > pricucne, tretak se to pak nemusi umyvat, coz neni taky zadna sranda :) K tomu drevu maso prilne, to mas pravdu a i argument s mytim nadobi bych (vzhledem ke sve vrozene nechuti k teto domaci cinnosti) osobne povazoval za velmi padny ;-). Ovsem ja vlastnim vodlicky, u nich je padani temer vyloucene (pokud se spravne napichne). Podle mych zkusenosti tak zdaleka vsechny fondue-vidlicky nevypadaji, ale snad kdybyste nekdo nekdy nejake kupoval, muzete na to brat ohled. Maji takovy jakoby zpetny "hrot", ktery padani zamezuje. Pokusim se to neumele nacrtnout pomoci asciiartu: ______________________________ ." / / _______________ / --------/ / / I / I I ________ I / _______________/ _____________________________ > A jeste jedna drobnost - masove fondue jsem zjistil, ze je jidlo pro chude > studenty - pripravil jsem asi 600g masa, jedli jsme to 3 lidi, k obedu, k > veceri a jeste zbylo na celkem vydatnou snidani. Taky jsem si toho vsiml a patrne jde o dusledek faktu, ze fondue, at uz prakticky jakekoliv, je pomerne tucne (u masovych a syrovych; u cokoladovych a ovocnych pro zmenu sladke), tim padem syte a na mnozstvi se ho az tak moc snist neda. > Martin Bochi