Posted By: Suzanne (Modre z nebe) on 'CZyummies'
Title:     Syrove fondue
Date:      Wed Jul 17 11:59:02 2002


Ahojte,

zasilam recepis na uzasne syrove fondue, ktere nam pred casem varili Puma 
a Snow. Neni to uplne klasicke fondue, ale je vynikajici. Potvrdi treba Crazy, 
ze? :-) 

2 krabicky obycejneho roztiratelneho syra (dle chuti mozno zvolit
napr. s prichuti sunky) (Zeletava je nejlepsi)
1 Kralovsky Hermelin s peprem (zelena krabicka)
1 obycejny Hermelin
asi tak +- 300 g tvrdeho syra - Eidam cihla
1 stredne velky porek

sedmicka sucheho bileho vina 

Vsechno pokrajet na male kosticky, aby se mohl syr co nejrychleji
roztopit. Porek pokrajet co nejdrobneji, lepe tak vynikne jeho
chut. Vsechno dame do fondovaci nadoby, a ten zacatek se klidne muze zacit
na sporaku, aby se to co nejrychleji roztopilo.  Dle potreby podlevame
vinem (toho vina ne moc, myslim, ze jsme nikdy nespotrebovali vic nez
pulku lahve, ale samozrejme s prihlednutim na chute ucastniku
;)). Az bude masa roztopena, presuneme nadobu ze sporaka
a zacneme fondovat nad lihem - uz se jen udrzuje teplota, aby syr netuhl.
A porad michat, at neprihoriva.
No a cerstva krupava bageta se natrha na kousky, ktere se namaci do te
uzasne syrove masy.

neprihoriva = nepripaluje se
roztopit = roztavit


                                         Tolik, tolik hvezd mas nad sebou.
                              A je tolik, tolik cest, co te k nim dovedou.
                                       
                                                                      SuE

Search the boards