Posted By: Suzanne (Modre z nebe) on 'CZyummies' Title: Syrove fondue Date: Wed Jul 17 11:59:02 2002 Ahojte, zasilam recepis na uzasne syrove fondue, ktere nam pred casem varili Puma a Snow. Neni to uplne klasicke fondue, ale je vynikajici. Potvrdi treba Crazy, ze? :-) 2 krabicky obycejneho roztiratelneho syra (dle chuti mozno zvolit napr. s prichuti sunky) (Zeletava je nejlepsi) 1 Kralovsky Hermelin s peprem (zelena krabicka) 1 obycejny Hermelin asi tak +- 300 g tvrdeho syra - Eidam cihla 1 stredne velky porek sedmicka sucheho bileho vina Vsechno pokrajet na male kosticky, aby se mohl syr co nejrychleji roztopit. Porek pokrajet co nejdrobneji, lepe tak vynikne jeho chut. Vsechno dame do fondovaci nadoby, a ten zacatek se klidne muze zacit na sporaku, aby se to co nejrychleji roztopilo. Dle potreby podlevame vinem (toho vina ne moc, myslim, ze jsme nikdy nespotrebovali vic nez pulku lahve, ale samozrejme s prihlednutim na chute ucastniku ;)). Az bude masa roztopena, presuneme nadobu ze sporaka a zacneme fondovat nad lihem - uz se jen udrzuje teplota, aby syr netuhl. A porad michat, at neprihoriva. No a cerstva krupava bageta se natrha na kousky, ktere se namaci do te uzasne syrove masy. neprihoriva = nepripaluje se roztopit = roztavit Tolik, tolik hvezd mas nad sebou. A je tolik, tolik cest, co te k nim dovedou. SuE