Posted By: KrupickaM () on 'CZyummies' Title: Testo na picu Date: Mon Sep 8 07:38:20 2003 Dostal jsem vcera chut na pizzu (ovsem dano to bylo tim, ze poradne na nic jineho nebyly suroviny a nechtelo se mi nikam chodit). Tak jsem se dal do shaneni receptu na testo. Samozrejme nejlepe original italskeho. Po zjisteni, jak by se to mohlo rict italsky gugl neco vyplivl a zhruba jsem pochopil, v cem tkvi zaklad. Pro jistotu jsem si to nechal automaticky prelozit do anglictiny, ale ten navod jsem rychle zavrhl. Testo melo utocit na ruce, rajcata me chtely stahnout z kuze, proste nic pro me. Takze podle original italskeho: 350 g hladke mouky 15 g pivovarskych qasnic 1 dl oleje 2 dl vlazne vody Cast oleje pripadne na vymazani plechu, zbytek se smisi s ostatnimi surovinami a spetkou soli do podoby pomerne husteho testa, ktere vypracujeme, dokud neprestane utocit na ruce :) Pak se necha chvili kynout, ale ne dlouho, ono jak je tezke, olejove, tak stejne moc nekyne :) Tak 15-30 minut odhadem jsem mu dal. Pak se znova lehce prohnete, vyvali se dost tenka placka (neni to problem, drzi velmi dobre) a prenese se na vymasteny plech. Pak uz jen poklast dobrotama (loupana rajcata me velice zaujala, sparit, oloupat, nakrajet na tenke platky, problem je v tom, ze obsahuji moc vody a dela to trosku problemy pri peceni, ale v pohode). No a pak celou dobrotu soupnout do trouby vyhrate na 250 stupnu a upect do zlatova. Nevznikne buchta, ale tenke, pevne, lec krehke a velice dobre ukusovatelne testo. Martin ==- Martin Krupicka -===- martin@pinknet.cz -===- ChatNick: savec -== Signature last changed: 31.05.2000 --- nezbylo misto na citat Signature administrator: martin@vscht.cz --- jen seriozni nabidky