Posted By: KrupickaM () on 'CZyummies'
Title:     Testo na picu
Date:      Mon Sep  8 07:38:20 2003

Dostal jsem vcera chut na pizzu (ovsem dano to bylo tim, ze poradne na nic 
jineho nebyly suroviny a nechtelo se mi nikam chodit). Tak jsem se dal do 
shaneni receptu na testo. Samozrejme nejlepe original italskeho. Po zjisteni, 
jak by se to mohlo rict italsky gugl neco vyplivl a zhruba jsem pochopil, v 
cem tkvi zaklad. Pro jistotu jsem si to nechal automaticky prelozit do 
anglictiny, ale ten navod jsem rychle zavrhl. Testo melo utocit na ruce, 
rajcata me chtely stahnout z kuze, proste nic pro me. Takze podle original 
italskeho:
350 g hladke mouky
15 g pivovarskych qasnic
1 dl oleje
2 dl vlazne vody

Cast oleje pripadne na vymazani plechu, zbytek se smisi s ostatnimi surovinami 
a spetkou soli do podoby pomerne husteho testa, ktere vypracujeme, dokud 
neprestane utocit na ruce :) Pak se necha chvili kynout, ale ne dlouho, ono 
jak je tezke, olejove, tak stejne moc nekyne :) Tak 15-30 minut odhadem jsem 
mu dal. Pak se znova lehce prohnete, vyvali se dost tenka placka (neni to 
problem, drzi velmi dobre) a prenese se na vymasteny plech. Pak uz jen 
poklast dobrotama (loupana rajcata me velice zaujala, sparit, oloupat, 
nakrajet na tenke platky, problem je v tom, ze obsahuji moc vody a dela to 
trosku problemy pri peceni, ale v pohode). No a pak celou dobrotu soupnout do 
trouby vyhrate na 250 stupnu a upect do zlatova. Nevznikne buchta, ale tenke, 
pevne, lec krehke a velice dobre ukusovatelne testo.

Martin 
   ==- Martin Krupicka -===- martin@pinknet.cz -===- ChatNick: savec -==
   Signature last changed: 31.05.2000         --- nezbylo misto na citat 
   Signature administrator: martin@vscht.cz     --- jen seriozni nabidky

Search the boards