Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies' Title: kvetak na arabsky zpusob Date: Fri Jan 21 11:39:27 2005 Zdar a silu, pokud jste nekdo byli v arabskych zemich nebo zavitali do arabske restaurace, tak jste si mohli vsimnout ze jako soucast zeleninove prilohy (nebo i hlavniho chodu) casto davaji male kousky kvetaku, vetsinou za studena. Rad bych prisel na to jak ten kvetak upravuji - na prvni pohled to vypada jako by ty kvetakove ruzicky byly hozene do fritaku a osmazene (bez obalu), nebo nejakym zpusobem upecene. Maji zlatavou barvu, nejsou ale nasakle tukem a ani nejsou suche. Jsou mekke, takze mozna to je predem uvarene, na druhou starnu ale ve finalni uprave jdou krasne rozeznat na koncich ruzic ty milimetrove kousky, coz by po uvareni podle me nezustalo. Uz jsem hledal v nekolika arabskych kucharkach, ale nenasel jsem. Mate nekdo napad jak na to? Dik, Cobra