Posted By: Ticcino (Ticcino) on 'CZyummies'
Title:     Re: Ryze v cinske restauraci
Date:      Tue Apr  5 08:29:48 2005

> > co pouzivaji sikmoocka za ryzi, ze ji jak v rychlojidelnach, tak v
> > "klasicky" cinskych restauracich maji TAK DOBROU?
> Rekl bych, ze to bude normalni rejze a ne ta, kterou nam porad cpou v 
> televizi. Myslim tu, co se nikdy nelepi. Expert je na to ankl Ben, ale pral 
> bych Benovi za trest, aby to sezral hulkama. Rejze, ktera se nelepi, se 
> hulkama ji dost blbe. B-) 
>          Roumen

No ja nevim jak v jakejch restauracich.
Ale v asii se k vareni rejze pouzivaji takovy varice, co z venku vypadaji jako 
fritak. V podstate z toho vyleze klasicka dusena rejze, co se u nas delala 
(nez prisly pytliky) v kastrolu.
V cinskych jidelnach budou asi pouzivat ryzi obycejnou z naseho kramu. V tech 
lepsich rozhodne primo specialne dovazenou. A to je pak nebe a dudy.
Ptal jsem se jednou naseho tlumocnika (CZ-JP-EN). Tady u nas je proste 
rejze. Dlouhozrnna, kratkozrnna, co se rozvari nebo co se nerozvari. Zadnej 
vyber. Japonec by blil. Ovsem mame tu zase desitky druhu piv. No a oni maj 
zase desitky druhu rejze.
Jinak ta dobra japonska rejze se tu sehnat da taky. Kilo je radove za dve 
kila. (chapej 1kg=200Kc) Ale je to proste rozdil. (ja to ovsem nejedl)
Ticcino 

Search the boards