Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies' Title: Re: BIG STEAK Date: Tue Oct 24 14:19:50 2006 > > Ten steak si obcas davam, i kdyz ne podle toho receptu. Treba to povarim v > > nejakem silnejsim vyvaru s dalsim korenim, decentne odkapu a pak osmazim > > na masle, ma to pak docela uchazejici chut :-) > > Silnejsi vyvar? Z kostky? Nebo rovnou z mrtvoly? A kolik kostek na to > davas? A jake koreni? A kolik? Smazis to v trojobalu, nebo "as is"? Kdyz Podle chuti, nalady, faze mesice atd :-) Vetsinou 1 kostku na mensi hrnec, k tomu pridam i tu sojovku nebo nejake koreni (co mi padne pod ruku - i sladka paprika pomuze). povarim tak 10-15 minut, pak sliju (nezdimam), trochu to treba jeste jeste necim posypu (chilli, cesnek, grilovaci koreni...) a pokapu (sojovka, worchester...). Pote hodim na maslo a smazim z obou stran do tmava/krupava. Snadneji se to dela kdyz ten velky flak rozkrojim na 2-3 mensi kousky (pripadne 4-6 kousku s rozkrojenim podelnym, aby to bylo tenci). Rozhodne to nedelam z duvodu nejake zdrave vyzivy (vzhledem k tomu vydatnemu smazeni na masle do tmavohneda to asi moc zdrave neni), proste mi to chutna a jednou za cas si to udelam. Uznavam ale, ze mam o hodne jine chute nez vetsina lidi z meho okoli :-) Cobra > rikas, ze to ma docela uchazejici chut, zvazuju, ze tomu dam jeste jednu > sanci > (neb vcera odpoledne jsem videla v prodejne zdrave vyzivy vylepsene baleni - > maji tam ted vyjmenovanych sedm vyhod sojoveho masa :-))) > > SuE