Posted By: Ticcino (Ticcino) on 'CZyummies' Title: Re: Utopenci Date: Thu Feb 15 10:27:12 2007 > Tepic, > co delat, aby se mi nekazili utopenci? Co nejdriv je snist. Ja kdyz je delam, tak vytvarim nekolik zhruba 3/4 litrovych sklenic. Kdyz jednu nacnu, do druheho dne ji snim. > Mel jsem je v chladnu (musi byt v lednici?), nestrkal jsem do nich po Ty zavrene v lednici nemam. Mam je ve spajzu. Teplota cca 15-20 stupnu. Nikdy se to nezkazilo. Ty co otevru vetsinou ihned sezeru. Pokud zbydou dam je do lednice. Pokud se nevejdou, necham je ve spajzu. > nalozeni prsty (vyndavam vidlickou) a presto se na nich po par dnech objevila plisen. > > Je mozne, ze proto, ze nejake zeli couhalo nad hladinu? Nebo ze Je to mozny. Ja zeli nepouzivam vubec. Davam cibuli, chilli, pepr, chilli, pepr, sul, cukr a burty. Lak varim, ale do sklenic leju studenej nebo vlaznej. Trocha cibule prakticky vzdy couha nad hladinu, ale tyden i 14 dni v zavrenem stavu to vydrzelo bez plisne. Vymyls poradne sklenici a viko? > nejstudenejsi > pokoj (teplotu neznam) neni dost chladny? Nebo co jsem zanedbal? Jak jsem psal. Snist do tydne, max 14 dnu, uzivej mensi sklenice a nedavej tam zeli ;-) > > Diky za jakoukoliv radu. > > ThePhone Ticcino