Posted By: Ticcino (Ticcino) on 'CZyummies'
Title:     Re: Utopenci
Date:      Thu Feb 15 10:27:12 2007

> Tepic,
> co delat, aby se mi nekazili utopenci?
Co nejdriv je snist.
Ja kdyz je delam, tak vytvarim nekolik zhruba 3/4 litrovych sklenic.
Kdyz jednu nacnu, do druheho dne ji snim.

> Mel jsem je v chladnu (musi byt v lednici?), nestrkal jsem do nich po
Ty zavrene v lednici nemam.
Mam je ve spajzu. Teplota cca 15-20 stupnu. Nikdy se to nezkazilo.

Ty co otevru vetsinou ihned sezeru. Pokud zbydou dam je do lednice. Pokud se 
nevejdou, necham je ve spajzu. 

> nalozeni  prsty (vyndavam vidlickou) a presto se na nich po par dnech 
objevila plisen. > 
> Je mozne, ze proto, ze nejake zeli couhalo nad hladinu? Nebo ze

Je to mozny. Ja zeli nepouzivam vubec.
Davam cibuli, chilli, pepr, chilli, pepr, sul, cukr a burty. Lak varim, ale do 
sklenic leju studenej nebo vlaznej. Trocha cibule prakticky vzdy couha nad 
hladinu, ale tyden i 14 dni v zavrenem stavu to vydrzelo bez plisne.

Vymyls poradne sklenici a viko? 

> nejstudenejsi 
> pokoj (teplotu neznam) neni dost chladny? Nebo co jsem zanedbal?

Jak jsem psal. Snist do tydne, max 14 dnu, uzivej mensi sklenice a nedavej tam 
zeli ;-) 

> 
> Diky za jakoukoliv radu.
> 
> ThePhone 

Ticcino

Search the boards