Posted By: snake (:q!) on 'CZyummies' Title: Re: Mrazit maso Date: Thu Apr 12 02:52:55 2007 > Jenze je toho moc. Chteli bychom to zmrazit, ale vsude pisou, ze jednou > rozmrzle maso se nema znovu zamrazovat kvuli rozpadu bilkovin. > Nikde ale nemuzu najit, jestli rozmrzly maso, tepelne upraveny, je mozno > zase > zmrazit. > Co myslite vy? Vetsina masa, kterou snim (dlouhodobe), je uchovavana prave timto zpusobem. Od rizku az po svickovou ci gulas. Chutove ani zdravotne jsem nezaznamenal jediny rozdil od cerstveho, jedinou vyjimkou jsou snad pecene kure ci kachna, kde holt chybi krupava kurcicka po rozmrazeni a opetovnem ohrati (kdyz to clovek ohreje mikrovlnama, nebude krupava, pokud to ohreje v klasicke troube, pravdepodobne se vysusi nejen kuze, ale i maso). A obecne u toho zmrazovani jsem narazil snad na jedinou potravinu, u ktere dam urcite prednost cerstve verzi: bramboram. Po uvareni a zmrazeni se jim tak nejak divne zmeni struktura, jako by zhadrovately. Vsechno ostatni, ruzne omacky i prilohy jako ryze, testoviny, knedliky atd. jsou v pohode.Totez plati i pro polevky. A jeste pridam, ze rodin, kde se vari "do foroty" znam rozhodne vic a z tohohle pohledu se opravdu hodi mit poradny mrazak (hodne pres 100 l, velmi tezko se ale lednicka s takovym mrazakem shani; s trochou kliky clovek najde jediny vyhovujici typ mezi stovkou jinak skvelych, ale "malomrazakovych")... snake P.S. A jeste bych poznamenal, ze jsem se zatim nesetkal s tim, ze by se v mrazaku nekdy neco zkazilo, ac se obecne uvadi konkretni casy pro ruzne potraviny, jak dlouho smeji v mrazaku zustat (i pro nejnizsi teplotu to vetsinou neni vice nez 3 mesice). A to i tehdy, pokud tam to jidlo "tvrdlo" treba rok. Chce to mit ale mrazak aspon na tech -18 a samozrejme po rozmrazeni jiz znovu nezamrazovat (proto se hodi vetsi porce rozdelit na nekolik mensich, coz plati konec koncu nejen o varenych jidlech, ale treba i o chlebu, ktery vydrzi v mrazaku take "nekonecne dlouho" cerstvy)...