Posted By: snake (:q!) on 'CZyummies' Title: Re: Mrazit maso Date: Fri Apr 13 01:49:22 2007 > V restauracich se zcela bezne pouziva pristroj, kteremu rikaji shocker. Je Uff, fakt _zcela_bezne_? > Predpokladam tedy, ze toto zmrazovani zdravotne zavadne neni. No asi stejne jako jine zmrazovani;-). Ja bych si spis tipnul, ze to bude mit vetsi vliv na chut nez na nezavadnost. > Slysel jsem, ze sokove zmrazovani se pouziva jen proto aby se v pokrmech > nestacily vytvorit vetsi krystalky ledu, ktere by porusily jeho strukturu > tak > jako se tomu deje v beznem mrazaku. Nejsem chemik, ale myslim ze na chemicke > slozeni stravy nebude mit vliv jestli pokrm zmrazim rychle nebo pomalu. Taky bych rekl. IMHO je tohle zalezitost spis "biologicke degradace" a souhlasim i s johankou, ze prvnim zmrazenim (jeste neuvareneho) pokrmu dosahnu vetsi kazitelnost. Jinak jestli se teda nepletu, pak to, o cem je tu rec, se pouziva ve spermabankach k zachovani schopnosti spermii oplodnit vajicko. Cili trochu lapidarne receno ze po rozmrazeni budou stale "zive". Cena takovych zarizeni je ale myslim dost silena... No a jeste mi to neda <flames on> nevyjadrit se obecne k nasim vyhlaskam a limitum, ktere jsme jiz pred vstupem do EU meli vyrazne tvrdsi nez ostatni a porad se k tomu kdejaky chytrak (lzive se odvolavaje na EU) snazi neco pridat. Pritom nesrovnatelne vetsi vliv ma v dnesnim stavu serioznost a svedomitost zpracovatelu nez nejake dalsi normy, ktere jen nesmyslne buzeruji a v konecnem dusledku vyrazne zdrazuji ci uplne znemoznuji produkci nekterych potravin. Kez by prevladal zdravy rozum! <flames off> snake