Posted By: snake (:q!) on 'CZyummies'
Title:     Re: Mrazit maso
Date:      Fri Apr 13 01:49:22 2007

> V restauracich se zcela bezne pouziva pristroj, kteremu rikaji shocker. Je

Uff, fakt _zcela_bezne_?

> Predpokladam tedy, ze toto zmrazovani zdravotne zavadne neni.

No asi stejne jako jine zmrazovani;-). Ja bych si spis tipnul, ze to bude mit 
vetsi vliv na chut  nez na nezavadnost.

> Slysel jsem, ze sokove zmrazovani se pouziva jen proto aby se v pokrmech 
> nestacily vytvorit vetsi krystalky ledu, ktere by porusily jeho strukturu
> tak 
> jako se tomu deje v beznem mrazaku. Nejsem chemik, ale myslim ze na chemicke
> slozeni stravy nebude mit vliv jestli pokrm zmrazim rychle nebo pomalu.

Taky bych rekl. IMHO je tohle zalezitost spis "biologicke degradace" a 
souhlasim i s johankou, ze prvnim zmrazenim (jeste neuvareneho) pokrmu 
dosahnu vetsi kazitelnost.

Jinak jestli se teda nepletu, pak to, o cem je tu rec, se pouziva ve 
spermabankach k zachovani schopnosti spermii oplodnit vajicko. Cili trochu 
lapidarne receno ze po rozmrazeni budou stale "zive". Cena takovych zarizeni 
je ale myslim dost silena...

No a jeste mi to neda <flames on> nevyjadrit se obecne k nasim vyhlaskam a 
limitum, ktere jsme jiz pred vstupem do EU meli vyrazne tvrdsi nez ostatni a 
porad se k tomu kdejaky chytrak (lzive se odvolavaje na EU) snazi neco pridat. 
Pritom nesrovnatelne vetsi vliv ma v dnesnim stavu serioznost a svedomitost 
zpracovatelu nez nejake dalsi normy, ktere jen nesmyslne buzeruji a v konecnem 
dusledku vyrazne zdrazuji ci uplne znemoznuji produkci nekterych potravin. Kez 
by prevladal zdravy rozum! <flames off> 

snake 

Search the boards