Posted By: tdr (smrt trotlum) on 'CZyummies' Title: Re: Vlastni kvaskovy chleb Date: Tue Jan 22 16:08:01 2013 > Parada. > Ja bych na nej dal min mouky, ale jinak je krasnej. > Taky jsme o tom uvazoval, ale mam strach, ze me brzy prestane bavit starat > se > o kvasek. Mas zkusenosti, jak dlouho vydrzi, kdyz budes liny o nej pecovat ? Jak jsem psal, je to muj prvni chleba. Vsude pisou, ze tyden vydrzi a kdyz neni cas upect dalsi chleba, dase behem toho tydne kvasek ozivit tak, ze se namnozi na dvojnasobek (50g zitne mouky + 50g vody) a az vybehne a splaskne, pulka se zahodi a pulka opet schova dalsi tyden do lednice. Jo, s tou moukou na posyp jsem to prehnal, mel jsem blbou osatku. Priste zkusim dle rady vystlat osatku uterkou a pak teprve vysypat moukou. Nejlepsi polevka je pivo !!! _______________________________ tdr, v.r.